miércoles, 27 de enero de 2010

Diables de Casablanca

La colla de diables de Casablanca, és una entitat de cultura catalana, que està al municipi de Sant Boi de Llobregat, Baix Llobregat, Catalunya, Espanya.
Fa 12 anys que la nostra colla es mou en el món del "foc" en el carrer, en correfocs, en espectacles i en focs artificials arreu de Catalunya i esporàdicament fora de Catalunya.Vàrem néixer per la inquietud de joves del barri de Casablanca, i d'aquí ve el nostre nom. Pertanyem a la Federació de Diables del Baix Llobregat, també a la Federació de Diables de Catalunya.

La nostra tasca és la de donar a conèixer la tradició del nostre país, participant conjuntament amb altres entitats o associacions en les festes més emblemàtiques del nostre barri, del nostre poble, de la nostra comarca i de Catalunya. Poc a poc hem incrementat el nostre material i a més de cremar amb masses de foc també tenim dos "Satans" capaços de portar més 50 carretilles, el Drac Rubricatus penúltima adquisició dels diables de Casablanca, i amb col·laboració de l'Escola Montbaig ens encarreguem de portar el Drac d'aquesta Escola, El Drac Rufino, una bèstia que pesa més de 60 Kg., i diverses figures amb foc.

Els espectacles que fem són molt variats, ja que es podrà veure el ball típic de diables, satans, diverses i originals figures dels diables amb el foc. En els espectacles utilitzem la pirotècnia (carretilles i brolladors típica dels diables, de diversos colors ), a més de bengales d’iluminació, patums, etc., que donem brillantor als espectacles de foc.

Aquesta colla, després d'aquest temps d'experiècia, s'ha consolidat de tal manera que els components hem ampliat les tasques del grup formant-se les tres seccions que tenim en aquest moment: la dels cremadors, la de percussió, i la de malabars.
També ens hem engrascat en una tasca pedagògica per les escoles portant a terme el nostre projecte pedagògic de Per Sant Joan no et facis mal.


E-mail: diablescasablanca@yahoo.es
Web: http://diablesdecasablanca.cat.ac/

No hay comentarios:

Publicar un comentario